Et ophold med grøn samvittighed.

På Hotel Christian IV ønsker vi at gøre en aktiv indsats for at mindske vores belastning på miljøet, så vores gæster kan overnatte hos os med god samvittighed. Vi udviser respekt for miljøet, og opfordrer samtidigt vores gæster, leverandører og ikke mindst medarbejdere til det samme. Vores indsats har resulteret i, at vi er blevet Green Key certificeret, hvilket forpligter os til at leve op til Green Key's skrappe miljøkrav. Envidere har vi skarpt fokus på FN's 17 verdensmål. 
Vi arbejder hver dag på at sikre, at den daglige drift sker med mindre påvirkning af miljøet end dagen før. Vi har især fokus på at varme-, vand- og elforbrug begrænses mest muligt, uden det er til gene for vores gæster.

           

Samtlige af vores værelser har vandsparefunktion på bruse- og håndvaskarmaturer. Desuden skiftes vores toiletter løbende til lavskylstoiletter. Vores varme kommer fra fjernvarme. Der er installeret elektronisk fjernvarmeregulator med vejrkompensering, således at varmen justeres efter udetemperatur efter en fastsat varmekurve.
Vi er certificeret som indkøber af 100 % grøn energi (vindenergi). Over 90% af vores belysning er udskiftet til lav-energi pærer og vi skifter løbende til LED belysning med endnu lavere energiforbrug.

            

I vores søgen på leverandører og produkter skeler vi altid til miljømærkning, energieffektivitet og økologi. Vores linnedserviceleverandør Berendsen, er miljømærket med Svanen. Vores brødleverandør Foodpeople sørger for, at vi har en overvægt af økologiske brød- og kageprodukter og ved detaljeret planlægning arbejder vi aktivt på at bekæmpe madspild til et absolut minimum. Til vores daglige rengøring indkøber vi miljømærkede rengøringsprodukter. Der indkøbes energirigtige hårde hvidevarer samt miljøcertificeret kopipapir og print sker fra genopfyldte blæk- og tonerprodukter.

       

Det giver god mening at affaldssortere, så det der kan genanvendes bliver det og så resten bliver nedbrudt på den mest miljøvenlige måde. Vi sorterer batterier, metal, lyskilder samt elektronisk affald som afleveres på genbrugsstation. Glas og flasker sorteres i særskilte beholdere og afhentes til genanvendelse. Både hårdt og blødt plastikemballage indsamles og genanvendes. Pap og papir sorteres separat og sendes til genanvendelse og alle pantflasker returneres. Desuden indsamler vi alle vores blæk- og tonerprodukter til genanvendelse.